Fundatia ''Ia-ti acasa un prieten''

De Roemeense stichting Fundatia ''Ia-ti acasa un prieten'' (vertaald: 'neem een vriend in huis') heeft ongeveer 200 honden en vele puppies in haar privé asiel, allemaal beschikbaar voor adoptie. Wij helpen deze stichting met financiële middelen, zodat voer, medicijnen en andere zorg geboden kan worden.

Sinds 2017 ondersteunt de Engelse stichting Sadie's Stray Dog Rescue met succes, veel support en enthousiaste vrijwiligers in zowel Roemenië als in Engeland het asiel, samen met hulp van privé-personen en organisaties uit Nederland, België en Duitsland.

 

Laura

Eén van de vrijwilligers van het asiel is Laura. 

Al vele jaren ving Laura de vele zwerfhonden en -katten in Bacău op. Zij had eerst haar eigen privé-asiel, buiten de stad. Echter, op den duur was dit niet meer voor haar vol te houden. Ook kwam de veiligheid van de honden in gevaar, vooral na het afkondigen van de Euthanasiewet in september 2013. Gelukkig kon zij in oktober 2013 binnen de stadsgrenzen een privé -asiel opbouwen. Helaas heeft de eigenaar van het stuk grond haar na zes maanden dringend verzocht het terrein met de honden weer te verlaten.

Haar passie, het helpen van de zwerfdieren in Bacău en omgeving, kon zij vervolgens voortzetten bij de Fundatia ''Ia-ti acasa un prieten''.

Voor enkele jaren reed Laura ook naar Duitsland en Nederland om de geadopteerde honden en katten te brengen. Zij had daarvoor "Amity Team Transport" opgericht en kwam met een bestelbus van de stichting naar Nederland. Deze bestelbus werd in de meeste gevallen weer gevuld met donaties als voer, dekens, medicijnen en speelgoed voor gebruik in Roemenië. 

Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van commerciële vervoerders. 

Contactformulier

"They still have a dream"

Many dogs and cats live in Bacău of which their home is the shelter. They have been waiting, sometimes for many years, for their own home as their home

Give them a chance for a new life and foster them or adopt them..

 

Donations

Donations can be transferred to: 

Happy Dogs of Romania
IBAN : NL71 TRIO 0197 8927 28
BIC/SWIFT code: TRIONL2U

or Paypal: 

info@happy-dogs-of-romania.nl

Contact

Stichting Happy Dogs of Romania p/a Dirk Schaferhof 27
1421 KG Uithoorn
The Netherlands
+31 629190269

IBAN rekeningnummer:
NL71 TRIO 0197 8927 28
info@happy-dogs-of-romania.nl